Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?

19-01-2021 11:19
Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?

 

Avize Seçimi Yaparken Bunları Göz Ardı Etmeyin!

Yaşam alanlarınızda ihtiyacınız olan ışıklandırmayı sağlama konusunda devreye giren aydınlatma ve Avizeler, hem dekoratif anlamdaki hem de ruh haliniz üzerindeki etkiler ile seçiminde oldukça ince detayları içerisinde barındırmaktadır. Evinizin ya da ofisinizin yeterince ışıklandırmaya sahip olmaması veya yanlış aydınlatma seçimi yapılması karanlık ve kasvetli bir görünüm yaratacağı gibi, huzursuz ve agresif bir moda girmenize de neden olabilir. Bu noktada, çok daha dingin ve ferah bir ortam oluşturmak, göz alıcı ve keyifli bir yaşama alanı elde etmek için Aydınlatma Seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken detaylar söz konusu.

Gelin, "Doğru Aydınlatma Seçimi Nasıl Yapılır?” konusuna birlikte bir mercek açalım ve evinizin atmosferini değiştirecek, bambaşka bir ambiyans katacak aydınlatma ve avize seçiminizi yapalım...

Kullanacağınız Ortama Dikkat!

Avize Alırken ışıklandıracağınız alanın boyutu, tavan yüksekliği ve kullanım amacınız seçimizi etkileyecek temel unsurlar arasında yer alıyor. Eğer, aydınlatmayı ve avizeyi kullanacağınız alanın boyutları standartların üzerindeyse ya da açık plan bir yaşama alanına sahipseniz odanızın ölçülerine göre avizenin boyutlarını ayarlamalı, ışıklandırmanın yeterli gelmediği alanlarda aydınlatma sayınızı arttırmalısınız. Zira, sağlıklı bir aydınlatma için evinizde karanlık bir bölüm kalmaması gerekiyor. Bunların aksine, eğer loş bir ortamdan hoşlanıyor ve fazla aydınlık ortamlardan rahatsızlık duyuyorsanız, avizenizde kullanacağınız ampulü sarı renkte tercih etmenizi ve avizenin ampulü açıkta bırakmayacak bir tasarıma sahip olmasını tavsiye edebiliriz.

Aydınlatmanız Dekorasyonunuza Uyum Sağlasın

Ev veya ofis dekorasyonunun dikkat çeken parçalarından olan avize ve aydınlatmalar, görsel anlamda bütünlük sağlamak, estetik bir dokunuş yapmak ve ortamın havasını değiştirmek gibi fonksiyonlara sahip. Bundan dolayı, avize seçmeden önce kullanım alanınızın tarzını göz önünde bulundurmak, mobilya ve diğer dekoratif objelere uyumluluk göstermesi için bir hayli önemli. Örneğin, country ya da minimal bir ev dekorasyonuna sahipseniz, ahşap detaylara sahip bir avize, stili devam ettirmek ve natürel bir etki bırakmak için tercihleriniz arasında bulunabilir.

Yaşam alanlarınıza şık ve zarif bir görünüm kazandıracak Avize Modellerini Variantmobilya.com adresinden inceleyebilir, size hitap eden avizeler ile hayatınıza hoş ışık yakabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.