Mobilya Bakımı Nasıl Yapılır?

16-10-2020 16:14
Mobilya Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Mobilya Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Evimizi bize ait hissettiren en büyük detaylardan biridir mobilya. Bundan dolayı, her birimiz yaşam alanlarımızda kullanacağımız mobilyaların seçiminde uzun uzun araştırmalar yapar, evimize ve ruhumuza hitap edecek mobilyayı bulmak için özenli bir süreçten geçeriz. Bu noktada, mobilyalarımızı satın almada gösterdiğimiz özeni, kullanırken de göstermek çok önemli. Zira, yaşam alanlarımıza hava katan ve zevklerimize uyum sağlayan mobilyalarımızı yıpranmalara karşı korumak oldukça zor olacaktır.

Peki, mobilyalarınızın ilk günkü gibi görünmesi, parlaklığı, dayanıklılığı gibi detayları kaybetmemesi için ne yapmak gerekiyor? Mobilya Bakımı Nasıl Yapılır? Mobilya kullanırken dikkat etmeniz gerekenler neler?

Daima Parlak Görünüm İçin: Düzenli Temizlik

Mobilyalarınızın her daim parlak görünmesi, estetik görünümünü kaybetmemesi ve yaşam alanlarınızda göz kamaştırıcı olması önemli. Bu noktada, mobilyalarınızı düzenli olarak temizlemek gerektiğini unutmamalı ve temizliğinde de bazı detayları göz önünde bulundurmalısınız.

Mobilya Temizliği yaparken ilk aşamada nemli bir bezle mobilyalarınızın üzerinde biriken tozlardan kurtulmanız önemli. Aksi takdirde, söz konusu toz tanecikleri temizlik esnasında mobilyalarınızı çizecek ve ilk görünümleri kaybetmesine yol açacaktır. Toz alma işlemi bittikten sonra ile mobilya temizliği için özel olarak üretilmiş deterjanları kullanmanız, kimyasal içeriğe sahip olan temizlik malzemelerini tercih etmemeniz dikkat etmeniz gerekenler arasında yerini alıyor. Aynı zamanda, temizlik işlemi bittiğinde mobilyalarınızın nemli kalmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Nemli mobilyalar, zaman içerisinde kabarma çatlama gibi olumsuzlukları beraberinde getirecektir.

Mobilyalarınızın Üzerine Koyduğunuz Eşyalara Dikkat!

Yaşam alanlarınızda dekoratif objeler kullanmaktan hoşlanıyor, masa, sehpa gibi mobilyalarınızın üzerine mobilyaları çizecek eşyalar koyuyorsanız veya evinize girdiğinizde dresuarınızın üzerine anahtarınızı direkt olarak bırakıyorsanız, mobilyalarınıza zarar verdiğinizi belirtmek isteriz.

Mobilyalarınızı çizilmelere ve yıpranmalara karşı korumak için ufak birkaç detayı hayatınıza geçirebilir, bu sayede beğenerek aldığınız mobilyalarınızı yıllar boyunca en güzel haliyle kullanabilirsiniz. Bu noktada, mobilyalarınızın üzerine koyacağınız eşyaların altına yumuşak bir kumaş ekleyebilir veya mobilyalarınıza modern ve dekoratif örtüler örtebilirsiniz. Bunun yanı sıra, dresuarlarınıza küçük dekoratif bir tabak koyarak anahtarınız için güzel bir yer yaratabilirsiniz.

Yaşam alanlarınıza renk katacak ve evinizi tarz sahibi yapacak mobilyalara Variantmobilya.com adresinden ulaşabilir, gönlünüzde taht kuracak mobilyalarınızı en güzel şekilde kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.