TV ÜNİTESİ NASIL SEÇİLMELİ VE DEKORASYON ÖNERİLERİ

14-07-2021 18:00
TV ÜNİTESİ NASIL SEÇİLMELİ VE DEKORASYON ÖNERİLERİ

TV ÜNİTESİ NASIL SEÇİLMELİ VE DEKORASYON ÖNERİLERİ


Gün içinde çoğumuz eve gidince koltuğa uzanıp televizyon izlediğimiz zamanın hayalini kurarız. Hafta sonumuzu güzel bir film izleyerek ya da sevdiğimiz dizinin yeni bölümlerini izleyerek geçiririz veya arkadaşlarımızla televizyona bağladığımız oyun konsoluyla oyunlar oynarız. Hal böyle olunca da evde zamanımızın büyük bir kısmını televizyona bakarak geçiriyoruz diyebiliriz. Bu kadar fazla gözümüzün önünde olan televizyon ünitemize özen göstermek istememiz de son derece doğal. Yapacağımız televizyon ünitesi ve dekoratif obje seçimleriyle salonumuzun havasını değiştirmek mümkün. Televizyon ünitesi seçimi yaparken zorlanıyorsanız aşağıdaki yazımız tam sizlere göre.

Televizyon ünitesi seçerken yapmamız gereken ilk adım elbette ki salonumuza uygun büyüklükte mi buna bakmak. Göz kararı seçim yapıp işimizi riske atmaktansa bir mezurayla doğru ölçüleri almalıyız.  Eğer küçük bir alana sahipsek büyük televizyon üniteleri yerine televizyon sehpalarından yana seçim yapmak doğru olacaktır. Mobilya boyutunu seçerken bir başka önemli ayrıntı da televizyonun ekran boyutudur. Televizyondan fazla büyük veya küçük bir model tercihinde bulunmak hoş bir görüntü yaratmayacaktır. 

Aldığımız televizyon ünitesinin fonksiyonuna da dikkat etmemiz gereklidir. İhtiyaçlarımıza göre hoparlör, DVD player, oyun konsolu gibi kullanacağımız cihazlar için yer olup olmadığı önemlidir. Sergilemek istediğimiz kitaplar ve dekoratif aksesuarlar için gerekli rafların mevcut olup olmaması da önemlidir. 

Odadaki diğer mobilyalarla uyumu da bütünlük yaratmak için önemli bir ayrıntı. Alacağımız televizyon ünitesi diğer mobilyaların rengi ve stili ile uyumlu olmalı. Genel olarak evimizin dekorasyonunda klasik seçimler yaptıysak veya daha çok sadelikten yanaysak ahşap rengi ve tonlarına sahip üniteleri tercih etmemiz doğru olacaktır. Ahşabın rengini seçerken koltukların ayaklarında, sehpalarda ve yemek masasında hangi tonların kullanıldığına dikkat etmeli ve buna göre seçim yapmalıyız. Ama evimizi dekore ederken daha canlı renkler kullanmaktan hoşlanıyorsak renkli modelleri de tercih edebiliriz. 
Televizyon ünitesini dekore ederken çok kalabalık durmayacak az ama stilimizi gösterecek eşyalar ile doldurmamak önemli. Zevklerimizi yansıtacak biblolar, mumlar veya küçük saksılardaki bitkiler ile birkaç küçük dokunuş yapmak yeterli olacaktır. Raflı modellerden tercih ettiysek kitaplarımızı da buralara yerleştirebiliriz. Seçimimizi sade bir modelden yana kullandıysak TV ünitesinin arkasını şık bir duvar kağıdıyla kaplayabilir ya da diğer duvarlardan farklı bir renge boyayabiliriz. 
Büyük televizyon ünitesi değil de TV sehpası tercih ettiysek duvarı çıtalarla çerçeveleyip basit ama farklı bir hava yakalayabiliriz. Yine aynı şekilde televizyonumuzu duvara monte ettiysek etrafına renkli tablolar asarak daha canlı ve genç bir görünüm sağlamak mümkün.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.